SYOPPSKRIFT - SHORTS BABY STEG FOR STEG

Hei!

Nå er endelig sy-oppskriften ferdig. Før dere begynner å lese vil jeg bare informere dere om at dette er veldig enkelt og krever ikke noe særlig sy-kunnskaper, utenom å slå av og på maskinen.   1: Det første du starter med er å lage mønsteret, dette kan du enkelt lage ved å tegne etter en bukse eller kjøpe på stoff og stil.  Skal du tegne etter en bukse så husk å ha mins 1 cm sømrom, så buksen ikke blir for trang. Til denne shortsen tegnet jeg bredden mye større en "vanlig" for å få en posete ballong form.

 2: Klipp også 2 strimler til bukse benet og en til livet, her skal nemlig strikken festes så det blir passform. Jeg valgte å ikke ha strikk på bena, så jeg klipte disse litt kortere en hva jeg ville ha fort om jeg hadde brukt strikk.3: Du legger så mønsteret på stoffet og klipper bakdel 2x og forstykke 2x. Deretter legger du for og bakstykke rett mot rett og fester nåler på  for å få shortsen til å sitte sammen før du begynner å sy. Rettsøm og sikksakk eller overlock

 

 4: Sy strimmelen til livet sammen sammen først,  \for så å sy på shortsen. Her er det viktig at den siden du har sydd sammen på strimmelen er den du syr sammen med shortsen.5: Det vil da se slik ut, før du har festet strikk i livet.6: Sy så sammen strimlene til bena sammen, men skal du ha strikk i bena også må du ikke sy sammen endene før du har sydd de på buksen, da det må det være en åpning på begge endene slik at du får festet strikken. 

Og slik ble resultatet.

Jeg brukte ca 1 time fra jeg tegnet mønsteret til jeg var helt ferdig. prisen på denne shortsen ble ca 70 kr. Håper dere synes dette var en enkel oppskrift og at dere ble inspirerte til å sy selv. Ønsker du å heller lage bukse er det bare å bruke samme oppskrift men forleng lengden på bena. ønsker du ett strammere snitt tegner du mindre bredde på mønsteret. 

Hva synes dere?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

designerspiren

designerspiren

26, Drammen

Hei og velkommen til min blogg. Jeg er en jente på 26 år fra Drammen og min store lidenskap er å skape noe kreativt , vakkert og stilfullt med symaskinen min. Her vil jeg dele alt fra startfasen til det endelige resultatet av kreasjonene mine. Jeg har to barn en jente på 5 år og en gutt på 3 mnd, så mye av klærne jeg syr er selvsagt også barneklær. jeg håper dere vil følge min designerspire videre.

Kategorier

Arkiv

hits